Maak kennis met de docenten

finn-8.jpg

Tanja van der Kooij

Lou Kings

Lou Kings

Judith Konrad

Judith Konrad

ef672207-0aca-47b5-8dce-112af039d825_edi

Hong Zheng

Elena.png

Lena Lowry Sheveleva

afe14d02-0315-4ad8-a9bb-981c4c7281e1.JPG

Monique Vermeulen

Stephanie_edited.jpg

Stephanie Temple

Over Tanja

 

Ik ben Tanja van der Kooij, oprichter van Aruna yoga Maastricht, geboren in Bilthoven in 1975.

Aan de conservatoria van Den Haag, Amsterdam en Karlsruhe heb ik hobo gestudeerd. In Karlsruhe behaalde ik mijn solistendiploma.

Ik speelde in het Nationaal Jeugd Orkest en het European Union Youth Orchestra, en was van 1997 - 2017 als hoboïste verbonden aan de philharmonie zuidnederland (voormalig Limburgs Symfonie Orkest).

 

Tijdens mijn studietijd ben ik in contact gekomen met yoga.

Het uitdagende van op het podium staan is dat je moet omgaan met alles wat er op dat moment speelt. Je lichaam en geest moeten niet te gespannen, en niet te ontspannen zijn. Een open houding voor alles wat zich op dat moment zal aandienen.

Zo kan het concert en de muziek ontstaan.

Dat alles geldt ook voor het dagelijks leven. Alert zijn in het hier en nu. Openstaan voor dingen die op je pad komen. Omgaan met dingen waar je niks aan kan veranderen.

Yoga helpt mij daarbij enorm. Het doet me goed, helpt me uit mijn hoofd in mijn lijf. 

Ik vind het heel leuk dit nu aan zoveel anderen door te geven.

 

In 2009 ben ik begonnen met yogalessen geven, naast mijn beroep als uitvoerend musicus. 

In 2015 kon ik mijn eigen studio openen, en was Aruna Yoga een feit.

In 2018 heb ik mijn vaste baan in de muziek opgezegd om mij meer te richten op Aruna.

Mijn yoga opleidingen:

  • 2006-2009 Yoga Academie Nederland, Amsterdam: hatha yoga

  • 2017 De Nieuwe Yogaschool, Amsterdam, Johan Noorloos Teacher Training: vinyasa yoga (Yoga Alliance, 200hrs)

  • 2017 SeeTrue Maastricht, opeliding Mindfulness trainer

  • 2020 Arhanta Yoga: yin yoga (Yoga Alliance, 50hrs)

  • 2021 Arhanta Yoga: zwangerschaps yoga (Yoga Alliance, 85 hrs)

Als erkend yoga docente ben ik verbonden aan de Vereniging Yogadocenten Nederland en Yoga Alliance.

Bekijk het lesrooster voor Tanja's lestijden.

finn-12.jpg
 
Over Lou

De afgelopen twee jaar dook ik in de wereld van de yoga en de yoga-filosofie. Elke dag had ik de mogelijkheid om een diepere, rustigere, meer verbonden versie van mijzelf te ontdekken. Dat is niet altijd een makkelijke weg en het vraagt tijd, energie en inspanning. Maar het is het waard!

Nu vind ik het heel waardevol om anderen te begeleiden op dat pad: om de kracht te ontdekken van beweging, de adem, concentratie en meditatie.

 

Ik geef hatha en vinyasa lessen. Vinyasa yoga heeft een energieke flow van beweging ondersteund door de adem. Hatha yoga is rustiger en daardoor is er de tijd om moeilijkere poses te doen en daar langer in te blijven.

We zullen mediteren en ademoefeningen doen. We doen begeleide ontspanning. We zullen vaak vallen, en ook weer opstaan! En we zullen lachen.

En vergeet niet: yoga is voor iedereen. Ik ben er om je te begeleiden en je te laten groeien.

 

Laat het proces beginnen!

Bekijk het lesrooster voor Lou's lestijden.

Lou Kings
 
Over Judith

Yoga was voor mij als het krijgen van de brief voor Zweinstein.

Toegang tot deze magische wereld vol met wonderen, mindfulness, ontspanning en stilte.

Er is zoveel te leren en te ontdekken, elke dag opnieuw.

Het is vooral een manier om jezelf te ontwikkelen; kijken naar wat er binnenin je al aanwezig is.

 

Na mijn studie in marketing-communicatie in Düsseldorf reisde ik 7 maanden door Azië en deed daar een hatha en vinyasa yoga teacher training, geaccrediteerd door Yoga Alliance. Op mijn verdere reizen gaf en volgde ik workshops waar ik dat kon!

Momenteel studeer ik psychologie aan de universiteit van Maastricht, iets wat ik perfect kan combineren met de wereld van yoga.

 

Mijn doel is mensen naar zichzelf te brengen, te laten luisteren wat er van binnen is.

Bekijk het lesrooster voor Judith's lestijden.

Judith Konrad
 
Over Hong

Hoi en namasté!

 

Ik ben Hong en ik ben fysiotherapeute, fitness trainer en Master student in Gezondheiswetenschappen (Health Education and Promotion).

Ik heb een passie voor zo ongeveer alles wat met gezondheid te maken heeft. Sporten doe ik graag, zoals marathons en triatlons doen.

Ik ben een nieuwsgierig persoon, dus houd ik ervan om allerlei sporten te proberen. Op een dag ontdekte ik yoga en ik had al snel door dat het niet alleen iets met mijn lichaam deed, maar ook effect had op mijn geest.

 

Om er meer van te weten te komen, deed ik in 2016 een yoga teacher training in Rishikesh, India. Dat was een onvergetelijke, verrijkende ervaring.

Daarna gaf ik yogalessen aan de Student Sport Center in Eindhoven.

 

In 2019 verhuisde ik naar Maastricht en ik ben blij dat ik deel uitmaak van het team bij Aruna Yoga Maastricht.

 

Ik houd ervan mijn kennis van yoga, sport en fysiotherapie te combineren en zo weer nieuwe dingen te leren.

Het geven van yogalessen geeft mij veel energie en ik hoop dat mijn lessen dat ook aan jou geven!

Bekijk het lesrooster voor Hong's lestijden.

Hong_edited.jpg
 
Over Lena

Vijftien jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met yoga. Ik was geen grote fan van het zweten in de sportschool maar vond in yoga precies wat ik zocht: een perfecte balans in het opbouwen van kracht en flexibiliteit, wat me zowel rust als energie bracht. Geleidelijk realiseerde ik me steeds meer dat yoga veel verder gaat dan de vormen die we met ons lichaam maken; dat het zoveel meer te bieden heeft.

 

Ik reisde voor een yoga-opleiding naar Bali af, waar ik de geweldige intensieve 200 hr. Vinyasa Teacher Training deed, bij de fantastische leraren van YogaUnion, Ourania Bouzouki (Griekenland) en Himanshu Bahuguna (India). Dit was een prachtige spirituele reis die me geholpen heeft me emotioneel te ontwikkelen. Het bracht me dichter bij mezelf en toonde me bovendien de schoonheid van de yogafilosofie.

 

Door mijn eigen persoonlijke yogapad is mijn grootste kwaliteit als docent de passie die ik voor de yoga heb, over te brengen. Studenten zèlf laten voelen, laten ervaren hoe je met de regelmatige beoefening van yoga-houdingen je geest en je lichaam versterkt en tot volledige ontspanning kan brengen, met alles wat daarbij komt kijken.

 

Kom naar mijn lessen om zelf de kracht van yoga te ervaren! 

 

Namasté

 

Lena

Bekijk het lesrooster voor Lena's lestijden.

Elena.png
 
Over Monique

Mijn loopbaan begon als groepsleidster in oa de kinderopvang.

Het fijne hiervan vond ik dat ik de vrijheid had om een bepaalde sfeer neer te zetten en individuen samen te brengen in een fijne energie.

 Mijn passie voor beweging, muziek en het lichaam is aangewakkerd door het beoefenen verschillende dansstijlen, nu en eerder in mijn leven (Flamenco,oriëntaalse dans en salsa).

Van daaruit ben ik yoga gaan beoefenen,
 In 2009 ben ik in het yogales geven “gerold”, en ben verschillende docentenopleidingen poweryoga/flowyoga gaan volgen ter verdieping.
Naast opleidingen en workshops, is mijn eigen dagelijkse yogapractise misschien nog wel de meest intensieve opleiding.

 In mijn  yogalessen  staat flow, ontspanning, ademhaling en bewustwording  centraal. En natuurlijk mag hierin een fysieke uitdaging zitten. 
Vanuit het lesgeven in yoga ben ik in contact gekomen met Thaise Yogamassage, en de stap naar de opleiding voor massage therapeut  was vandaar uit snel gemaakt. Zowel in het lesgeven, als in het masseren probeer ik mensen  de ervaring te geven om  dichter bij zichzelf te komen. 


Naast mijn professionele passies heb ik ook een grote liefde voor mijn tweelingdochters en het eiland Ibiza. Hier kan ik mijn hart ophalen aan de ruige natuur, de rotsen, de zee en de ruimte die ik daar ervaar.

 

Namasté

 

Monique

Bekijk het lesrooster voor Monique's lestijden.

afe14d02-0315-4ad8-a9bb-981c4c7281e1.JPG
 
Over Stephanie

Stephanie Temple, born in the Philippines and raised in Alaska, found yoga in 2011.  Her classes combine two concepts- movement for the body and stillness for the mind.

After traveling through Southeast Asia for a year, she learned more deeply through Vipassana meditation how to incorporate midfullness into practice.

 

Stephanie aims to teach in a way that holds space for students to explore strength through vinyasa, restoration for the mind, and power of the breath.

 

Namasté

 

Stephanie

Bekijk het lesrooster voor Stephanie's lestijden.

Stephanie.jpeg
 

Blijf op de hoogte van nieuwe initiatieven, wijzigingen in het lesrooster en volg de laatste nieuwtjes bij Aruna Yoga Maastricht.