Yoga * Mindfulness * Workshops

KvK: 63196980

BTW: NL001936576B43

IBAN NL14KNAB0259783889 t.n.v. Aruna Maastricht

© 2019 House of Communications i.o.v. Aruna Yoga Maastricht

 

Frankenstraat 122

6224 GS Maasticht

Tel: +31 (0)6 15 15 11 80

info@aruna-maastricht.nl


 

ARUNA YOGA MAASTRICHT

Soorten yoga bij Aruna

Hatha yoga

Hatha yoga is de basisvorm van yoga. Het is een rustige vorm van yoga, geschikt voor alle leeftijden. Het evenwicht tussen inspanning en ontspanning staat centraal. De les heeft een rustig karakter en daardoor kan je goed naar je eigen lichaam luisteren: open aandacht voor jezelf, waar je grenzen liggen, hoe de adem beweegt en zo voelen hoe de verschillende houdingen ruimte maken in je lichaam.

 

Hatha yoga maakt zwakke lichaamsdelen sterker en maakt verkrampte delen juist soepeler. Dit verbetert de lichaamshouding en zorgt voor meer rust en vitaliteit. Dat werkt ook door na de les! De les bestaat uit houdingen (staand, zittend, liggend), ademoefeningen en een eindontspanning.

 

Als je veel met onrust en stress kampt, kan deze yoga je goed helpen! Ook goed voor het ruimer maken van de adem en het goed luisteren naar je lichaam, en daarmee het goed zorgen voor jezelf.

Vinyasa yoga

Vinyasa yoga (of Flow yoga) is een dynamische vorm van yoga. Adem en beweging gaan samen. Op de beweging van de ademhaling zijn de houdingen in series aan elkaar verbonden; je krijgt zo een continue beweging, je 'blowt' dus, in verschillende series of sequenties. De zonnegroet is een voorbeeld van zo’n serie. Houdingen vanuit de zonnegroet vormen de basis van Vinyasa, deze worden opeenvolgend achter elkaar herhaald.

Vinyasa yoga is verwant aan Ashtanga yoga, maar het is speelser, omdat de series steeds verschillen, in plaats van de vaste series bij Ashtanga yoga. Er komen veel krachtige houdingen in voor, waardoor je soepeler en sterker wordt. Maar het is dus ook zwaarder dan hatha yoga: meer krachtige houdingen die zwaarder zijn voor je benen en armen.

 

Vinyasa yoga is een aanrader voor wie meer fysieke uitdaging zoekt. Ook als je veel met onrust kampt kan deze vorm van yoga goed zijn omdat de wat zwaardere en  dynamische oefeningen meer aandacht en inspanning vragen. En uiteraard eindigt de les met een eindontspanning.

Yin yoga / Restorative yoga

Yin yoga en restorative yoga zijn allebei rustige vormen van yoga die gericht zijn op ontspanning en loslaten. Deze lessen richten zich vooral op optimaal en volledig ontspannen en op ruimte maken in je lichaam met een focusgebied zoals bekken, onderrug of  schouders.

Yoga for students

hatha_yoga_arunamaastricht_2.JPG
hatha_yoga_arunamaastricht_1.JPG