top of page

De online yogastudio thuis (1)

Bijgewerkt op: 29 mrt. 2020


En zo zitten we allemaal zo veel mogelijk thuis! Wat een onwerkelijke tijden.

En juist in deze tijden is yoga zo goed om te doen.

Yoga is goed tegen stress. Stress zit niet alleen in je hoofd, maar slaat zich ook op in je lichaam. Vandaar dat al die bewegingen en houdingen die we bij de yoga doen zowel goed zijn voor je lichaam als wel voor je geest: die zijn met elkaar verbonden.

Door middel van houdingen en bewegingen, in combinatie met de adembeweging, laat je spanningen los.


Ik richt me nu, net als bij yoga, op één ding tegelijk. De ene ademhaling na de andere.

En ik kijk wat ik nu kan doen.


Zo hebben wij met het Aruna team bedacht om online yogalessen te gaan geven.

Een hele uitdaging! Maar met 1 witte muur en een smartphone kom je al een heel eind.

Ik stel me voor dat jullie er ook zijn en meedoen, en intussen geef ik les aan een filmcamera.


Op de mat kun je voelen hoe je lichaam nu voelt, observeren welke gedachten er nu spelen. Zonder daar verder iets mee te doen: leren observeren.


Juist yoga is goed om in deze tijden balans te blijven vinden. Balans tussen angst, bezorgdheid, gedachten en feiten. Bang en bezorgd zijn mag; maar je kan bij jezelf blijven, in het nu blijven, en je hoeft je er niet door te laten overspoelen.

Eén ademhaling per keer. Richt je op één ding tegelijk.


Dus: blijf bewegen, blijf je yoga doen!


Tot gauw op de online mat!


Namasté,

Tanja50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Hoe maak je je yogamat schoon

Nu we allemaal thuis yoga doen, kreeg ik de vraag hoe ik mijn yogamat schoonmaak; thuis en in de studio. Dus hier komt het geheime recept: Neem wat koud water en doe er 1 druppel bio allesreiniger in.

Comments


bottom of page