Maak kennis met de docenten

Over Tanja

 

Ik ben Tanja van der Kooij, oprichter van Aruna yoga Maastricht, geboren in Bilthoven in 1975.

Aan de conservatoria van Den Haag, Amsterdam en Karlsruhe heb ik hobo gestudeerd. In Karlsruhe behaalde ik mijn solistendiploma.

Ik speelde in het Nationaal Jeugd Orkest en het European Union Youth Orchestra, en was van 1997 - 2017 als hoboïste verbonden aan de philharmonie zuidnederland (voormalig Limburgs Symfonie Orkest).

 

Tijdens mijn studietijd ben ik in contact gekomen met yoga.

Naast mijn beroep als uitvoerend musicus volgde ik van 2006 tot 2009 de hatha yoga opleiding aan de 'Yoga Academie Nederland' in Amsterdam.

In 2009 ben ik gestart als docent hatha yoga.

Bij 'De Nieuwe Yogaschool' in Amsterdam behaalde ik in 2017 via de 'Johan Noorloos Teacher Training' mijn diploma vinyasa yoga. 

In mei 2020 behaalde ik mijn yin yoga certificaat bij Arhanta Yoga.

 

Yoga is voor mij heel waardevol. Het brengt me in het hier en nu. Ik geniet ervan dit ook aan anderen over te brengen.

Als erkend yoga docente ben ik verbonden aan de Vereniging Yogadocenten Nederland en de yoga alliance.

In februari 2017 heb ik de opleiding tot Mindfulness trainer afgerond bij SeeTrue Maastricht.

Bekijk het lesrooster voor Tanja's lestijden.

 
Over Lou

De afgelopen twee jaar dook ik in de wereld van de yoga en de yoga-filosofie. Elke dag had ik de mogelijkheid om een diepere, rustigere, meer verbonden versie van mijzelf te ontdekken. Dat is niet altijd een makkelijke weg en het vraagt tijd, energie en inspanning. Maar het is het waard!

Nu vind ik het heel waardevol om anderen te begeleiden op dat pad: om de kracht te ontdekken van beweging, de adem, concentratie en meditatie.

 

Ik geef hatha en vinyasa lessen. Vinyasa yoga heeft een energieke flow van beweging ondersteund door de adem. Hatha yoga is rustiger en daardoor is er de tijd om moeilijkere poses te doen en daar langer in te blijven.

We zullen mediteren en ademoefeningen doen. We doen begeleide ontspanning. We zullen vaak vallen, en ook weer opstaan! En we zullen lachen.

En vergeet niet: yoga is voor iedereen. Ik ben er om je te begeleiden en je te laten groeien.

 

Laat het proces beginnen!

Bekijk het lesrooster voor Lou's lestijden.

 
Over Judith

Yoga was voor mij als het krijgen van de brief voor Zweinstein.

Toegang tot deze magische wereld vol met wonderen, mindfulness, ontspanning en stilte.

Er is zoveel te leren en te ontdekken, elke dag opnieuw.

Het is vooral een manier om jezelf te ontwikkelen; kijken naar wat er binnenin je al aanwezig is.

 

Na mijn studie in marketing-communicatie in Düsseldorf reisde ik 7 maanden door Azië en deed daar een hatha en vinyasa yoga teacher training, geaccrediteerd door Yoga Alliance. Op mijn verdere reizen gaf en volgde ik workshops waar ik dat kon!

Momenteel studeer ik psychologie aan de universiteit van Maastricht, iets wat ik perfect kan combineren met de wereld van yoga.

 

Mijn doel is mensen naar zichzelf te brengen, te laten luisteren wat er van binnen is.

Bekijk het lesrooster voor Judith's lestijden.

 
Over Hong

Hoi en namasté!

 

Ik ben Hong en ik ben fysiotherapeute, fitness trainer en Master student in Gezondheiswetenschappen (Health Education and Promotion).

Ik heb een passie voor zo ongeveer alles wat met gezondheid te maken heeft. Sporten doe ik graag, zoals marathons en triatlons doen.

Ik ben een nieuwsgierig persoon, dus houd ik ervan om allerlei sporten te proberen. Op een dag ontdekte ik yoga en ik had al snel door dat het niet alleen iets met mijn lichaam deed, maar ook effect had op mijn geest.

 

Om er meer van te weten te komen, deed ik in 2016 een yoga teacher training in Rishikesh, India. Dat was een onvergetelijke, verrijkende ervaring.

Daarna gaf ik yogalessen aan de Student Sport Center in Eindhoven.

 

In 2019 verhuisde ik naar Maastricht en ik ben blij dat ik deel uitmaak van het team bij Aruna Yoga Maastricht.

 

Ik houd ervan mijn kennis van yoga, sport en fysiotherapie te combineren en zo weer nieuwe dingen te leren.

Het geven van yogalessen geeft mij veel energie en ik hoop dat mijn lessen dat ook aan jou geven!

Bekijk het lesrooster voor Hong's lestijden.

 
Over Lena

Vijftien jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met yoga. Ik was geen grote fan van het zweten in de sportschool maar vond in yoga precies wat ik zocht: een perfecte balans in het opbouwen van kracht en flexibiliteit, wat me zowel rust als energie bracht. Geleidelijk realiseerde ik me steeds meer dat yoga veel verder gaat dan de vormen die we met ons lichaam maken; dat het zoveel meer te bieden heeft.

 

Ik reisde voor een yoga-opleiding naar Bali af, waar ik de geweldige intensieve 200 hr. Vinyasa Teacher Training deed, bij de fantastische leraren van YogaUnion, Ourania Bouzouki (Griekenland) en Himanshu Bahuguna (India). Dit was een prachtige spirituele reis die me geholpen heeft me emotioneel te ontwikkelen. Het bracht me dichter bij mezelf en toonde me bovendien de schoonheid van de yogafilosofie.

 

Door mijn eigen persoonlijke yogapad is mijn grootste kwaliteit als docent de passie die ik voor de yoga heb, over te brengen. Studenten zèlf laten voelen, laten ervaren hoe je met de regelmatige beoefening van yoga-houdingen je geest en je lichaam versterkt en tot volledige ontspanning kan brengen, met alles wat daarbij komt kijken.

 

Kom naar mijn lessen om zelf de kracht van yoga te ervaren! 

 

Namasté

 

Lena

Bekijk het lesrooster voor Lena's lestijden.

 

Blijf op de hoogte van nieuwe initiatieven, wijzigingen in het lesrooster en volg de laatste nieuwtjes bij Aruna Yoga Maastricht.

© 2020 Philip Verheye voor Aruna Yoga Maastricht