top of page

Yin yoga: de tijd nemen


Yin yoga is een rustige vorm van yoga die steeds meer aan populariteit wint. En terecht!

Yin staat voor stil en naar binnen gericht (in tegenstelling tot yang: krachtig en extravert).

Bij yin yoga versterk je de naar binnen gerichte energie; en in de huidige maatschappij van constante prikkels kan dat heel helend zijn, en tegelijkertijd ook confronterend.


Waar sommigen zich heel makkelijk kunnen overgeven aan het rustige karakter van een yin les, worden anderen er juist onrustig en ongeduldig van. In dat geval is yin yoga eigenlijk een heel interessante uitdaging.. zowel voor je lichaam als voor je geest.


Bij yin yoga blijf je een paar minuten in dezelfde houding. Dit zijn steeds houdingen om los te laten; vooral zittend en liggend. Doordat je lang in een houding blijft, rek je niet alleen je spieren, maar versoepel je ook je bindweefsel en je gewrichten.


Zo neem je de tijd voor elke houding, en kan je heel precies voelen wat die houding met je doet, wat voor weerstand je ervaart.. en ook dat je eigenlijk altijd net nog iets verder kan loslaten in elke houding, steeds weer! Zo verleg je je grenzen, juist door de rust en het niet-doen.

Je gebruikt niet je lichaam om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lichaam beter te leren voelen.


En juist door bij deze vorm van yoga even helemaal uit de ‘doe-modus’ van alledag te gaan, kunnen je lichaam en je hoofd helemaal loslaten.

Van doen naar zijn.

Opladen door los te laten.


Nieuwsgierig? Doe mee!

Want het is zeker de moeite waard om op deze manier eens tot rust te komen met jezelf en in jezelf.

Bij Aruna is de wekelijkse yin yoga les op donderdag van 20:30-21:30.Wees welkom bij de yin!


Namasté,

Tanja

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Hoe maak je je yogamat schoon

Nu we allemaal thuis yoga doen, kreeg ik de vraag hoe ik mijn yogamat schoonmaak; thuis en in de studio. Dus hier komt het geheime recept: Neem wat koud water en doe er 1 druppel bio allesreiniger in.

Comments


bottom of page