top of page

Yoga begint.. als je van de mat afstapt

De yogamat is eigenlijk een metafoor voor het dagelijks leven.

In elke houding kan je jezelf tegenkomen: in een ingewikkelde houding omdat die moeilijk is; of in een ontspannende houding omdat loslaten soms net zo moeilijk kan zijn.

Dan gebruiken we de adem. Doorademen, ongeacht of iets handig of onhandig voelt, prettig of onprettig.


Je kunt niet goed zijn in yoga, omdat je er ook niet slecht in kunt zijn. Het gaat erom dat je probeert; niet of je stijf of lenig bent.

Het gaat erom dat je oefent, zonder oordeel.

Lenigheid, kracht en concentratie komen voort uit oefening.

Oefening, als het kan met een glimlach. Om niet alles even serieus te nemen!


En zo ook als je van de mat afstapt: het gaat erom hoe je omgaat met alles wat op je af komt. Wat er op je afkomt, heb je vaak niet in de hand. Hoe je er op reageert, dat kan je oefenen.


Yoga en mindfulness zijn aandachtstrainingen: je leert observeren wat er nu speelt, zonder oordeel en zonder dat het met je aan de haal gaat. Dan kan je bewust op gebeurtenissen reageren. Dat blijkt elke keer weer een stuk doeltreffender en effectiever dan je onbewuste reacties op dingen die in je leven langskomen.


Vanuit je dagelijks leven mee stap je op de yogamat; neem de energie van de yoga mee als je weer van de mat afstapt. Met een glimlach.


Namasté,

Tanja


34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Hoe maak je je yogamat schoon

Nu we allemaal thuis yoga doen, kreeg ik de vraag hoe ik mijn yogamat schoonmaak; thuis en in de studio. Dus hier komt het geheime recept: Neem wat koud water en doe er 1 druppel bio allesreiniger in.

Comentários


bottom of page